Followers

Saturday, December 25, 2010

CINTA AKU HANYA UTK DIA



aku dan dier masih lagi bersama..ini kerana kami saling mencintai antara satu sma lain...bergaduh tu biasala ..tapi aku x kan buat paper pn utk lukakan hati syg aku...mulut kata lain tapi hati hanya mencitai dirimu sorg sahaja..i love u miss bulat...aku harap x da sesiapa yg akan merosakkan hubungan aku ngan dier orite...aku syg dier dan aku tau dier pown syg akn aku..kami akn cbe sedaya upaya utk jaga hubungan kami berdua..sesiapa yg ingin rosakkan hubungan aku ngan dier...aku nasihatkan supaya delete aku dari fwens dier..aku x berminat utk knal sme org yg jenis cmtu....k la..apa2 pun doakan aku dan miss bulat...supaya hubungan kami berkekalan...yg paling penting doakan kami berjaya dlm bidang masing2..ya...pelajaran didahulukan kejayaan tetap diutamakn...

DR LOVE@MISS BULAT

Monday, December 20, 2010

Cuti Dah Nak Habis

Patutnya aku memang nak update blog aku ni, tapi tadi aku keluar jap dengan my sis beli barang2 untuk aku bawa ke kolej aku kelak. Dah lama tak update blog kan? Hehe, aku macam takda mood nak update sebab terlalu rindu dengan seseorang ni la. Hehe sekarang dia tengah update blog dia, aku pula baru nak mula, di anak habis dah update. Alamak! dah mula batuk pula sebab dah makan aiskrim,hehe aku dah makan 5 batang aiskrim mini cornetto. Nyumm2 belum lagi makan yang kotak besar punya, hehe I LIKE ICE-CREAM! Hehe, macam budak2, aku nak makan ikut mood juga tapi bila dah makan, aku tak ingat dunia lah.


Malam aku update lagi ya? tata

Wednesday, December 15, 2010

+FOREX???+

Assalamualaikum....

Yap, perkataan pertama yang keluar dari mulut seorang Muslim macam aku, hehehe.. Yes2, kali ini aku nak cerita tentang FOREX! Dah lama aku tak cerita tentang forex kan?? Mesti ada yang tertanya2 dan mesti ada yang tak suka dan ada yang suka aku tak update, Tapi kali ini aku update nak bagitahu, aku busy sebab kan aku pelajari sesuatu yang baru. Kali ini aku tengah berjinak2 dengan dunia FOREX! Seronok jika umur muda-muda macam aku berjinak2 dengan FOREX Ia amat menyeronokkan, tapi jangan sangka ia mudah! Tidak sama sekali, di sini aku nak tunjukkan anda beberapa keping gambar kegiatan forex aku. Sebelum aku tunjukkan di dalam blog aku. Terlebih dahulu aku nak promot sesuatu. MARILAH BERJINAK2 DENGAN DUNIA BISNES, SEBAB IANYA SERONOK,MUDAH DAN MENARIK! Kenapa aku cakap macam itu erk? Okey2 jom aku cerita sedikit salah silah kehidupan aku dalam dunia bisnes. Aku seorang yang minat kepada dunia bisnes sama ada ia bisnes AKTIF MAHUPUN PASIF! Jujur nya aku dulu tak faham apa dia bisnes AKTIF DAN PASIF, okey aku tak hebat sangat nak cakap pasal dua benda alah ni, tapi aku nak juga taip kat blog aku, mana lah tahu kan ada yang nak tahu. Tapi aku nak bagitahu jika ada ilmu sikit tu marilah kita berkongsi kan, sebab tak kemana juga. Ia bawa kebaikan. Aku mula hidup dalam dunia bisnes sebab my late father dulu memang ceburi bidang bisnes dalam hidup dia. Kiranya aku nu ikut genetik dia lah, rupa paras juga sama serta rambut. Huahuahuahua. Cita2 aku juga sama dengan dia. Semua samalah. Baran aku dan so on. Upps!! Kantoi! Hehehe. Dah2 teruskan cerita. Aku mula jinak masa umur aku 11 tahun. Huhu, aku pernah jual nasi lemak kat sekolah. Aku bawa pergi sekolah. Mama aku memang pakar lah dalam masak2 ni, aku pun sama. Like mother like son! huahua. So aku pun jual lah, memang jadi artis lah aku dulu masa sekolah rendah, sebab student2 pasti akan cari aku punya lah sampai malas dorang nak ke kantin. Hehe, penjual dia pun kacak kan, macam mana?? Hahahha, tapi malangya, ada yang jeles kerani sekolah aku warning aku lah beb! Dia tak suruh aku menjual nasi lemak lagi, sebab menyalahi undang2 sekolah. Aku pun berhenti lah, aku tak kisah pun. Tapi sedih tak dapat jumpa student comel2 lagi. Hahahha, alih2 kerani sekolah aku plak suruh anak dia menjual. Memang macam babi lah masa tu, sampai sekarang aku masih ingat! Tapi sekarang dia dah meninggal. Tak baik owww, hehe anak dia kawan aku dari tadika lagi. Lelaki, nama dia Fauzi. Sekolah menengah pun sama cuma lain kelas. Okey and that time aku rasa wah, aku ni ada bakat juga kan, Mulut manis apa, ngorat perempuan boleh je, asal tak boleh ngorat dorang dalam bidang bisnes. Esyh2 tak baik aku ni kan. Hehehe, joking lah.
Now start dari sana aku fikir nak jadi bisnesman je, tapi aku batalkan niat sebab aku nak jadi engineer gak macam idola ku. Hehe, aku mula fikir, kadang2 memang penat nak berbisnes dengan face to face ni, yelah kita banyak urusan lagi. So di jadikan cerita after SPM last year aku bertekad nak ceburi bidang bisnes dalam internet. Ya ramai kata, semua tipu je, tapi tak semua lah. Ada yang tipu ada yang tak. Aku dah rasa semua tu, dulu MYSPACE MONEY AND MONEY CLICK. Dua bisnes ni adalah bisnes AKTIF,sebab nak kena promot lah. Memang susah juga aku dulu nak untung, tapi alhamdulillah dapat juga balik modal. Now benda alah tu dah CLOSE! Bankcrupt weyh! Ramai maki kot sebab bisnes ni tipu je lebih, dan aku kenal sangat admin dia. Hahaha, tapi tak baik kan maki2, biasalah tu. Tapi kira okey lah juga ada untung juga kan. Memang aku panas juga sebab banyak tipu tapi ia bagi aku satu pengajaran dan tahu selok belok perniagaan internet. Daripada 0 dapatlah 40% kan.


Jujurnya aku tak dapat lagi 100%, maybe just 80% kot. Kira okey lah untuk bagi tunjuk ajar sikit2 sebab aku ada kawan yang ajar, dia baik siot. Asal ada bisnes baru dia mesti cari aku punyalah. Tu lah kawan, even kita orang tak pernah jumpa lagi. Nanti aku show gambar dia. Then aku join rm20segera. Bisnes ni pun boleh tahan. Modal murah je kot. Budak2 sekolah ramai join. Aku selidik2 dapat tahu ramai join. Kawan aku 3 hari join memang masyuk lah. Aku mula2 tak  masyuk sgt tapi tunggu dan tunggu, Pergh! hanya modal rm20 aku dapat almost RM200 beb. Then aku stop jap sebab dah masuk study. Now start balik, cuma slow sikit lah nak masuk. Hehehe.. Sebab banyak bisnes baru muncul lah kawan.
And now, aku join plak FASTRACT,2KALI.COM,ROYALTYFX. semua ni memang masyuk dan memang kuat lah. Kita tolak tepi dulu pasal royaltyfx. 2kali.com dan Fastract sama je sebenarnya cuma dari segi keuntungan dan modal saja berbeza. Nanti aku tunjukkan bukti. Dua2 ni adalah salah satu bisnes PASIF. And now aku nak belajar forex pula, aku sekarang tengah belajar lah ni, ni memang susah lah beb! Sebab lau basic kau tak tahu and kukuh, memang jatuh habis lah weyh. Jangan salah sangka FOREX BUKAN BISNES HARAM! Korang boleh tengok salah satu blog yang aku follow nama NAHNUFX, dia pakar dalam forex. Dia adalah salah seorang TRADER SEPENUH MASA. Wow! Best kan? Dia sifu kami untuk aku dan kawan aku ayie nama kawan aku tu. Hehe, lupa nak sebut nama kawan aku ni. Hehe. NOw aku tunjuk korang dulu gambar2 yang aku dah sebut tadi.









Ketiga2 gambar ini adalah salah satu M1, maksudnya 1 min.



Yang ni pulak H1 iaitu 1 hour. korang takkan paham tentang H1 and M1. Nak tahu lebih lanjut tanya aku lah ya.


AKU TUNJUKKAN PULA GAMBAR BUKTI FASTRACT PULA. BEFORE TU AKU NAK ULANG SEKALI LAGI MODAL HANYA RM120 DAN TUNGGU SEBULAN ANDA DAPAT RM360.




Nampak tak yang aku bulat kan tu? Ha yang tu komisen untuk hujung bulan 12 ni RM264, kerana join lambat, sebab pengiraan komisen aku bermula 10/12/2010. So, tak cukup sebulan lah kan??



TENGOKLAH UNTUK HANYA 5 HARI AKU DAH DAPAT RM48. So amacam?? Bila lagi nak join weyh?? Aku tak tipu, lau aku tipu buat apa???



So, dah lihat?? macam mana berminat tak?? Nak tahu lebih lanjut sila email aku kat email ni kimy_boyz@yahoo.com, ym aku juga sama email tu dan also tagged. Jangan hanya tunggu dan lihat orang lain buat duit, anda bila lagi??? Aku cuma nak bantu korang lagi2 student2 yang belajar kat peringkat UNIVERSITI. Duit banyak kena gunakan? Ala, nak join bisnes ni HATI KITA KENA IKHLAS, JANGAN TAMAK, JANGAN BONGKAK, KITA CARI REZEKI KERANA DIA, NAK KURANGKAN SIKIT BEBAN SAHAJA, SO FIKIR2KAN DAN SELAMAT BERTINDAK!!!

I think cukup untuk setakat ini sahaja, nak tahu lebih jelas, silalah contact saya. Jika ada salah dan silap tentang penerangan saya jangan marah ye, sila betulkan kepada yang otai2 yang jumpa blog aku, kalau2 aku salah bagi info tegur aku, aku cuma bagitahu apa yang aku paham. Maklumlah budak baru belajar. Lagi satu maaf gambar di atas kurang jelas.Tapi lau nak lihat dengan jelas,sila klik gambar tersebut. Lagi satu forex yang korang tengok ni akaun demo sahaja tahu! Bukan real, aku masih belajar cara trade yang tepat! smile ;)

P/S : MAAF SEBAB AKU TAK TERANG LAGI SOAL ROYALTYFX, SEBAB YANG AKU TAHU DIA SAMA MACAM FOREX CUMA IA BUKAN FOREX REAL. TAPI STILL UNTUNG CUMA AKU TAK STUDY SANGAT LAGI BENDA TU,NANTI AKU TANYA KAWAN AKU SURUH TANYA OTAI2 SEBAB KAWAN2 AKU RAMAI KAWAN DENGAN OTAI2 NI. MAAF JIKA AKU ADA SALAH TAIP, DAN JIKA ADA YANG TAK FAHAM MAAFKAN AKU :(


NUKILAN
+DR. LOVE+

Thursday, December 9, 2010

Saat Ku Kerinduan

Salam, dah lama tak update blog, sorry2 sebab line broadband tak clear. Maklumlah, haha saat ini aku betul2 rindu pasa seseorang ni, tapi apa kan daya kredit membataskan kami untuk berhubung, saat ini dah larut malam tapi aku still tak dapat nak pejamkan mata. Susah sangat sebab aku ingat dia saja. Arghh!! tak mahu layan sangat perasaan ni! Huh!

Yes! JOm talk about bisnes! Aku dah join Fastrack! Dan anda bila lagi? Jangan hanya duduk tengok orang buat duit, ni aku nak tolong korang juga, aku tau perasaan seorang student bila takda duit. Huk3, rasa2 nak tahu lebih lanjut sila INBOX aku
Bye

Sunday, December 5, 2010

^SeHarian ReLease TensioN^



Ehem2, assalamualaikum. Aku nak cerita apa yang aku buat semalam, kakak aku bawa kau jalan tengok wayang, sebab semalam kan yang ada kat rumah cuma aku,servant and kakak aku. Yang lain pergi ke ranau. Untuk release kan tension aku  yang tengah sakit kepala ni, dia belanja aku tengok wayang. Kami bertolak dari rumah dekat pukul 12.30p.m a.k.a noon hahaha. Cadangan kami hanya nak tengok wayang saja. Sampai sana kami nak tengok ngankung lah konon, tapi masalahnya masa kami sampai takda show lagi, hahaha, so kami nak tengok Narnia 3D kul 2.45 tapi masalahnya seat dah full yang ada pun kat bawah je, mana lah kami nak kan, buat pening kepala saja. Hahaha...Then kakak aku kata dia lapar,so dia bawa aku pergi makan lah, masa tu perut aku tak lapar tapi dia suruh juga aku order makanan, Aku order benda yang sama dengan dia. Aiyaa 1st time aku makan kat sana, nampak macam exclusive saja. Lantaklah kan, dah orang nak belanja, so masa kami makan2 tu, aku macam tak boleh habis, tapi aku cuba juga. Akhirnya habis. Tapi ada perkara yang melucukan berlaku, hahaha ayam kakak aku terpelanting ke bawah, nasib takda siapa nampak, Kami gelak2 je, aku lagi tak tahan perut. Hahahaha, nampak sangat dia lapar giler2 kan?? Then tak jadi tengok wayang lah masa tu, kami pergi pula ke Yayasan Sabah tengok bf dia main bola la konon kan, Lagi pula, aku nak juga jumpa mamat tu. Huh, dah sampai sana dan aku dah jumpa mamat tu, Azam mesej aku tanya aku kat mana, dia ajak p cp sebab dia bosan jalan sorang2 dia sanggup belanja aku. Hahaha, aku cakap aku jalan dengan kakak aku lah weyh, lama2 aku dapat idea aku nak jalan dengan Azam jelah, kakak aku tengok bf dia main bola, hahaha. Mula2 kakak aku suruh juga biar dia bagi aku duit belanja, dan suruh aku drive kereta, dia naik kereta bf dia je, Tapi tunggu punya tunggu kakak aku suruh tempah tiket wayang untuk aku,kakak aku dan azam. Kami tengok bertiga cerita Narnia 3D kul 4.50p.m a.k.a evening. Hahahaha. Dah lama dia dating2 tu, kami pun bergerak ke cp park kereta dan tengok wayang. Jumpa lah kawan aku, Ya Allah, sumpah 3D kat Sabah macam apa entah. Hahaha, tak macam 3D weyh!!!! sayang RM15 satu tiket, even bukan aku bayar tapi rasa tak berbaloi, dah takl banyak action weyh, si Peter and Susan tak banyak main watak dalam cerita ni, Aslan pun. Yang ada Edmund dan Lucy saja dengan Prince tu. Tapi kelakar weyh cerita ney, tengok lah! Rapunzel pun aku ada tengok hari rabu hari tu, best jugalah. tu pun kelakar!!! Okey dah hbs wayang dalm pukul 7.15 p.m a.k.a Night huhuhuhuhu. Tapi rupa2nya family aku dari Ranau balik semalam!!! Cuak juga kakak aku, rupa2nya dia ada plan lain, befday bf dia 5/12 kira nak countdown sama2 lah, so hbs Narnia aku dengan Azam balik dulu lah, kakak aku suruh bawa kereta balik. Tapi memandangkan family aku dah balik, tentu kakak aku kena marah nanti. Akhirnya dia minta bantuan bagi aku dengan Azam rasuah suruh tengok wayang lagi, Adoi!!pening2 dah lah kepala biul weyh! 



Nielah wayang aku dengan azam tengok, wayang ni main pukul 8.00 p.m a.k.a Night, before kami tengok wayang,kakak aku hantar kami pergi makan tempat tadi, dia bayar dan tinggalkan kami berdua, hahaha, adoi sedih aku. Dia ada plan lain dengan balak dia, aku nak ikut tapi dia tak bagi, aku risau juga dengan dia, aku makan benda yang sama macam tadi dengan kakak aku, habis kami makan aku dengan azam main game Initial-D, main RM2.00 je, 4 token saja, mula2 main termain dengan Computer plak, sedih! Kali kedua main dengan Azam, fight! Memang genting masa tu, aku lupa aku lemah downhill, then terpilih tu plak, saat2 nak menang, aku salah pusing plak, Azam pintas aku dari kanan! Shit! Damn! Dia menang, hahaha, tapi takpelah kan, dah main kami g lah tengok wayang, berapa kali kamu pusing cari seat kami, rupa2nya ada orang duduk, haha, kami duduk berdua je satu baris, macam pasangan Gay, aku dok peluk2 dia, haha, 2-3 kali aku keluar sebab nak terkencing saja, hahahaha, tapi best lah juga cerita ni, samurai kan, tapi memang dalam sejarah lah weyh, tengok wayang satu hari 2 kali!!! hahaha, pening kepala aku weyh, semalam banyak kakak aku sponser aku, sedangkan aku dengan kak ika aku tak berngam, tapi kami senang baik balik, berbanding dengan yang sorang tu. Huh, habis wayang 10.30p.m. Tak tahu nak buat apa, tanya kakak aku jom balik, aku dengan azam keluar dari car park, park kereta depan Hotel Promenade tunggu kakak aku, berdua2 an kami. Haha, sweet tak?? hahahaha. Dah kakak aku sampai,kami hantar azam pulang dulu, kami g pasar malam naik kereta pakwe dia beli beg untuk aku pergi kuliah, hahaha. sampai rumah paling comman pun 12.00a.m a.k.a morning @ midnight, huk3,

Okey tu je dulu nak update penat dah. 

NUKILAN
+DR LOVE+

Friday, December 3, 2010

^Beginilah Nasib Aku^

Assalamualaikum
Malam ini, ada sesuatu yang telah berlaku pada diriku, aku tak tahu kenapa dan mengapa aku selalu menjadi mangsa dalam hal ini. Aku sebagai adik di rumah ini, aku sering menjadi mangsa adik beradik aku. Tadi aku gaduh dengan abang aku, dia telah buang aku dari list ADIK dia, aku bukan lah adik dia lagi pada dirinya, tapi hakikatnya aku masih seorang ADIK KEPADA DIA. Dia yang memutuskan silaturrahim antara kami, tapi aku akan tetap anggap dia abang aku sampai ke akhir hayat aku. Ya Allah! Begitu besar sekali dugaan yang kau berikan padaku ya Allah..Besar ke dosa yang telah aku lakukan pada Mu ya Allah?? Jikalau itu yang dia inginkan, aku redha, dendam aku terhadap mereka semakin menebal ya Allah, aku akan buktikan pada mereka aku mampu untuk bangun sendiri. Aku TAK BODOH,TAK KERAS KEPALA, HATI BATU, TEMBERANG DAN SEBAGAINYA. Aku ada sebab tersendiri, Kau tahu kan apa yang ada di dalam hati aku ini?

Tadi aku hampir untuk lari dari rumah, sebenarnya aku memang dah lari, sebab tak tahan tengok abang aku meluat melihat aku lagi, dia halau aku keluar, aku taknak sakitkan hati dia, jadi aku bertindak untuk keluar dari rumah itu. Lagi pula, aku dah tak tahan dengan orang2 dalam rumah tu, tapi kerana orang2 yang masih menyayangi aku even mereka bukan saudara kandung aku mahupun ahli keluarga aku, mereka nasihati aku supaya untuk pulang ke rumah saja. Akhirnya aku akur dengan keputusan yang mereka buat untuk aku. Aku cadang nak jumpa kawan aku untuk pinjam duit nak beli tiket kapal terbang malam ni, tapi kakak aku suruh buat sesuatu before aku buat keputusan, pada mulanya aku amat degil tapi akhirnya aku akur dengan nasihat dia. Sebab aku tahu ia amat berguna untuk aku. Memang betul kata akak, aku rasa tenang sedikit selepas selesai solat isyak dan baca yaasin serta al-Quran. Terima kasih akak. :)
Aku tak tahu lagi apa keputusan yang aku nak buat ni. Tapi jujurnya sekarang aku rasa aman di rurmah ini. Even takda mereka, aku ada Allah. Aku bukan tak nak pergi ranau disebabkan aku nak keluar malam2 atau apa. Aku cuma nak rehatkan badan aku saja. Aku bukannya sihat sangat. mereka tak tahu tentang tu, walhal mama sendiri tahu, yelah dia tengok anak dia sihat je dengan mata kasar, aku tak salahkan mama, ubat yang dia bagi aku akan always makan mengikut masa. Jikalau mama tak boleh bawa aku buat medical check-up kat sini, aku akan buat sendirian. Untuk kesihatan aku juga, aku sayangkan diri aku juga. Biarlah aku jaga diri aku selagi aku belum berkahwin, nanti dah kahwin ada juga yang jaga makan,pakai aku serta sakit aku semua dia tahu, Hehehe.. 

Rasa2nya sesuai ke jurusan medical yang aku ambik ni. Semua yang berkaitan dengan medical. Sebab aku pun tak yakin sebenarnya ni, aku rasa keputusan aku dah keluar tapi aku belum tengok lagi, aku takut sebenarnya, kalau2 aku tak dapat yang aku inginkan. Lagi lah abang aku besar kepala dengan aku kan, lagi lah dia ejek aku macam2. Taknak lah, takutlah. ada sesiapa sanggup check kan untuk aku??Tapi jangan bagitahu aku. Yang aku nak tahu, aku lulus atau tak. Pointer aku taknak tahu! Huhu.Aku rasa post aku malam ini setakat itu saja lah. Aku dah penat sebenarnya. Berlari dan menangis sepanjang malam, Kesian tak kat aku, aku ni mesti dipandang seorang JEJAKA YANG LEMAH kan? Takpelah judge je aku macam mana okey. K lah good night everybody, Tata. Salam.


+Muhammad Hakimi Erdiew Bin Muhammad Tarmizi+  

#TaJuk PoSt Aku Tak Tahu naK bUh aPa #

Aku nak cerita soal semalam dan hari inilah, semalam aku ambil mama aku dari tempat kerja, pada mulanya aku amat malas, memikirkan jalan yang jem, lagi pula mama aku kan tak yakin aku bawa, hahahaha, apa tak nya dah lama aku tak bawa kereta sorang2 ke bandar. Akhirnya mahu tak mahu mama aku terpaksa ikut aku balik juga, hari pun dah semakin gelap, tapi alhamdulillah kami selama sampai ke rumah. 

Malamnya aku ada sedikit pertengkaran antara aku dan miss bulat. Tapi soal tu aku tak nak ulas banyak-banyak. Cukuplah aku bagitahu itu saja, ada sedikit salah paham saja, tapi pagi ini dah okay dah. Dia akhirnya dah tenang sedikit jadi dia boleh fikir secara rasional. 
Aku kat rumah pada hari ini, tekanan tak berapa besar sangat, sedikit lah, hari ini macam biasa kakak aku nak balik lewat, katanya nak beli barang, aku dan yang lain-lain, tertekan kat rumah ni jaga qimi, apa tak nya meragam satu hari ni, tak nak tidur. Kakak asyik bagi macam2 alasan, kata nak beli barang lah, apalah, esyh! Ntah2 jumpa lelaki tu, aduyai. Lantak lah kan. Ceh ayat aku tak boleh.

Soal pu3, aku tak nak ulas panjang2, bagi aku cinta antara kami setakat itu saja, aku dah tak mencintai dia lagi. Aku rasa kesian pada dia saja. Aku tak nak lagi kecewa dengan dia, even dia kata dia dah berubah, is not easy for me to accept that. Perubahan dia dah terlambat bagi aku. Aku dulu mungkin bodoh sangat nak percaya dia. Tapi takpelah, ada yang lebih sesuai untuk dia, tunggu jelah, cinta dia pada aku kejap je tu, sekejap je post pasak aku dia taip.

Pasal ira pula, dia asyik moody je, aku tak tahu nak buat macam mana lagi supaya dia akan rasa selesa dengan keadaan dia sekarang. Aku dah kata aku takkan pernah tinggalkan dia, dia boleh perlukan aku bila-bila masa saja. Ntahlah weyh, aku dah pening,

Kakak pula, kami dah okey dah, alhamdulillah selesai dah masalah antara kami, takdalah serius sangat, sebab dia lebih matang dari aku dan mampu pikirkan jalan penyelesaian yang paling baik, :)

Miera? Kami okey juga, takda pa2 yang nak diulas, so far so good, hehe.. sebenarnya aku tak tahu nak update apa, aku merapu lah banyak2 okey? Hahahaha...

blablablablabla....huhuhu.haha...hihihi..huhu 

NUKILAN
+DR LOVE+     

Thursday, December 2, 2010

+Makan Petang+


Ehem-ehem, ni adalah makanan petang aku baru je sebentar tadi aku makan, nyummy2 sedap oww, sebab aku yang masak memang lah sedap. Hahahaha. Maggi Tomyam + sosej + telur sebiji. Fuh, sedap oww, tapi kureng lah sikit sebab kan, cili api takda. Hehehe. Petang ini tak da pape yang menyeronokkan pun kat rumah ni, Tadi pagi dah siap pos barang kat seseorang n i hope she will like it ya?? Cakap soal makanan ye, aku pandai juga masak terutama makanan kesukaan aku lah. Masakan orang bujang kira okey lah juga, lebih hebat dari orang perempuan masak tahu! SEDAP HINGGA TAK TERKATA! Aku masak maggi ni saja-saja aku je, sebab penat nak jaga qimi kat ruang tamu, letih sungguh badan aku ini. Nasib sekarang kakak aku dah balik tapi faham2 lah belum tentu dia yang akan jaga, Kenapa lah ada manusia seperti itu ya?




Cincin antara aku dan dia. Cincin ni maybe nampak simple ryte? But aku telah ukir nama di dalam cincin tersebut. Cincin perempuan aku ukirkan nama si lelaki manakala cincin lelaki aku ukirkan nama perempuan. Nampak sweet saja, susah tau tak aku nak cari kedai ukir nama nie, kL maybe berlambak, kat sabah macam apa je, susah sial! Tapi jangan risau semuanya baik-baik sahaja, dah selesai dah pun, aku harap dia menyukai nya, Aku pening dah masa nak cari sebab kakak kedai tu banyak sangat bagi aku pilihan, ada cincin yang pusing-pusing lah, pening aku, akhirnya aku suruh kakak kedai tu pilihkan untuk aku, hahahaha, dan dia kata yang ni nampak okey dan simple, tak terlalu simple dan tak terlalu menonjol, comel je bila pakai, jadikan buah rantai juga cantik kan? Hehehe, aku tak boleh lah buat buah rantai, dia nak buat okey lah kot. huhuhu. Jari aku tak besar mana pun, kecil je macam tangan baby. But i hope she will like it, 

p/s : this rings melambangkan cinta antara kita dan melambangkan persahabatan + percintaan antara kita selama ini wahai cintaku. Just keep it elok-elok, ramai kata aku membazir beli benda macam ini, but for me i think tak membazir jika orang tu pandai hargai.

NUKILAN
+DR LOVE+ 
 

*Khas Buat Mereka Yang Tulus Menyayangi Aku*

Terima kasih kepada insan-insan yang banyak membantu aku dalam setiap masalah yang aku hadapi. Selalu ada bila aku memerlukan seseorang. Terlebih dahulu aku nak cakap tentang seorang gadis yang muncul dalam hidup aku untuk pertama kalinya perkenalan kami. Nama insan tersebut Puteri Fazleen Natasya Binti Rozizi. Seorang gadis yang kecil tapi cantik orangnya, kurus, bergaya dan berhemat tinggi. Dulu hati aku pernah dicuri oleh insan ini semasa aku berumur 16 tahun. Perkenalan yang agak singkat tapi menyeronokkan bagi aku kerana begitu cepat masa berlalu, hati aku terpaut dengan gadis ini. Hatinya sukar untuk ditawan malahan sukar untuk kita fahami apa tindakan yang akan dilakukan ia. Seorang gadis yang berjiwa besar, anak kedua dari tiga orang adik beradik berumur 18 tahun untuk tahun 2010 kali ini. Aku ingin mengucapkan terima kasih kerana dia pernah hadir dalam hidup ku untuk seketika, banyak onak duri yang kami jalani bersama, tapi malangnya, jodoh antara kami hanya setakat ini sahaja. Terima kasih pu3, sebab awak pernah sayang dan cinta pada saya, dan andai kata benar yang awak katakan awak sampai ke saat ini masih mencintai saya, terima kasih wahai sahabat ku. Dulu saya sering mengatakan pada awak bahawa awak tidak tulus dalam mencintai saya, kerana awak tak pernah layan saya seperti kekasih awak. Awak begitu banyak berahsia dengan saya, walhal saya tak pernah berahsia dengan awak. Tapi maafkan saya, kerana saya tak mampu untuk meneruskan cinta saya terhadap awak kerana setelah apa yang berlaku antara kita memang amat sukar untuk saya lupakan hingga ke hari ini. Baguslah jika awak dah menyedari kesilapan awak dulu semasa menjalinkan hubungan dengan saya, tapi saya ingin katakan awak tidak salah 100% dalam hal ini, saya gagal dalam membimbing awak jadi seorang perempuan yang tidak ego malahan untuk jadi teman hidup saya. Maafkan saya puteri, Saya doakan awak jumpa insan yang lebih baik dari saya dan mampu menjaga awak lebih dari saya puteri. Barang-barang yang pernah saya bagi pada awak, jikalau awak masih nak simpan, sila lah simpan, bangle yang ada nama saya tu, awak boleh bagi pada paan, insya-Allah dia akan jadi insan yang akan bertakhta di dalam hati awak selepas saya. Jujur saya katakan saya baca post awak tentang saya, amat berbeza dengan diri awak yang saya kenal selama ini, begitu tulus awak mencintai saya, tapi awak masih berlagak hypo depan saya. Tapi jika benar apa yang awak post di dalam blog awak ribuan terima kasih saya ucapkan. Selama 2 tahun lebih baru saat ini saya terasa diri saya dihargai oleh insan seperti awak. Benarkah awak dah berubah selepas hadirnya saya dalam hidup awak? Atau selepas hadirnya nizam dalam kehidupan awak? Apa2 pun reason nya awak dah mula sedar bahawa cinta ini amat rumit dan memerlukan kesabaran yang tinggi dalam menjalinkan hubungan. Jujur saya kata, saya memang sakit bila dengan awak, tapi saya pulih apabila dengar gelak tawa awak. Saya rindukan semua itu, maaf sebab semalam saya marah pada awak sebab satu lagi perangai awak tak berubah suka bergurau kasar macam tu, maaf sebab susahkan awak. Awak saya masih sayangkan awak sebagai manusia biasa di muka bumi ini. Saya tak nak tahu apa akan jadi di masa hadapan. Saya tahu awak tak pernah buka blog saya, dan saya nak cakap pada awak, jadi lah insan yang baik even ada orang jahat melakukan kejahatan pada kita. Sabar ya, and please jangan balas dendam pada lelaki lagi ya, be a good girl. Take care. :)


Kepada insan seterusnya Syahirah Binti Abu Bakar. Seorang gadis yang lembut dan soft spoken bila bercakap dengan saya. Seorang gadis yang manja serta berdedikasi dalam segala hal, pantang tentang sesuatu yang berkaitan KeTuhanan. Amat menitikberatkan hal-hal yang serius mahupun tidak serius. Seorang pendengar yang setia dan tabah mendengar walaupun ia seakan2 menguriskan hati kecilnya. Anak bongsu dan seorang yang kuat melawan apabila berkaitan abangya. Suka menolong sahabatnya ketika susah dan senang, mudah bergaul dengan insan yang baru tapi seorang yang sukakan kesedihan. Lebih suka menyendiri daripada beramai2. Aku mengenalinya melalui social chat networking di dalam tagged. Pada mulanya, dia seorang gadis yang sunyi dan sering sakit pabila berkaitan dengan lelaki. Sering dilukai dan sering sedih pabila bercakap soal cinta. Munculnya kehadiran aku membawa seribu warna-warni dalam kehidupannya. Sering gelak ketawa pabila bercakap dengan aku. Lupa pada kisah kesedihannya, setelah mengenali aku, kehidupan nya banyal berubah sedikit demi sedikit. Menjadikan dirinya seorang yang matang, berumur 17 tahun untuk tahun 2010 kali ini. Aku terpukau dengan sifat kelembutannya dalam melayani aku, tidak pernah berkasar sedikit dengan aku, suaranya yang halus membuatkan diri aku tenang dalam kesedihan yang melanda diri aku. Mencintai aku tulus dan ikhlas sehingga saat ini. Terima kasih wahai sahabatku Syahirah. Mudah terima kritikan mahupun nasihat dari sesiapa pun. Tapi alangkah malangnya nasib insan ini, kerana aku pergi dengan begitu sahaja, aku tinggalkan dia saat dia amat gembira aku berada disampingnya. Maafkan saya ira, saya pergi tinggalkan awak. Hanya keputusan itu yang tepat pada saat itu, Aku tak mahu melihat dirinya sakit sendirian lagi. Aku banyak membawa masalah dalam kehidupannya. Percakapan dan tulisan nya sama apa yang dia luahkan pada aku hingga ke hari ini. Tapi kini, dia berubah menjadi seorang gadis yang agak kasar dan panas baran. Maafkan aku ira, please come back. Be urself, i miss the old you syahirah.Sayangnya aku pada dia tak dapat untuk aku ungkapkan. Dia sahabat yang amat2 memahami aku ketika aku dalam kesedihan mahupun kegembiraan. Terima kasih ira atas cinta dan kasih sayang yang awak berikan pada saya hingga saat ini, Biar Tuhan menentukan segalanya.  


Seterusnya kakak yang hadir dalam diari kehidupan aku, Taiyibah Binti Abdullah. Seorang gadis yang berumur 21 tahun untuk tahun ini. Anak kedua dan hanya salah seorang perempuan dalam kalangan adik beradik yang lain. Mempunyai semangat yang kuat, cekal, tabah dalam segala hal. Suka mendengar dan suka memberikan motivasi pada insan yang memerlukan. Suka bercakap soal agama dengan aku. Mendidik aku menjadi seorang adik dan lelaki yang berguna kepada keluarga, sahabat handai, bangsa dan juga negara. Mukanya amat tenang pabila kita menatapnya, seorang yang tegas pabila kita melanggar apa yang terbaik untuk diri kita. Seorang yang sukar untuk difahami kerana pandai dalam meyembunyikan perasaan sendiri. Tidak suka pada kekerasan malahan dia memiliki sikap yang amat tinggi sebagai senjata dalam dirinya iaitu EGO. Dia memiliki sikap ego yang agak tinggi tapi mudah jatuh pabila di tekan dengan mendengar satu masalah. Tidak suka menjalinkan hubungan yang serius antara lelaki dan perempuan. Patuh pada Allah, dan ibubapa. Seorang penasihat yang sabar dan tabah serta tidak pernah mengeluh dalam mendengar masalah seseorang. Kemunculan aku dalam hidup dia memporak-perandakan hidupnya. Sering beri masalah kepadanya tapi suka ketawa pabila bercakap dengan aku. Suka menggunakan kiasan pabila bercakap dengan aku. Suka membaca novel dan suka bercerita dengan aku bab2 novel alaf 21.Seorang yang sukar menangis tapi mudah menangis pabila ditekan. Selama perkenalan kami setahun lebih, hanya 3 kali pernah mengalirkan airmata untuk aku. Sangat2 mengambil berat hal2 kehidupan aku terutama kesihatan aku yang kurang memuaskan saat ini. Suka bagi meseg yang berunsurkan 
KeTuhanan yang amat bermakna maksudnya. Sukar meluahkan perasaan sayang terhadap aku tapi dah 2 kali meluahkan pada aku bahawa dia menyayangi aku sebagai adiknya. Malu pabila bercakap soal hati dan mudah terkelu bila bercakap tentangnya. Terlalu banyak rahsia diri aku yang dia pegang dan tidak pernah bagitahu sesapa yang aku kenal selama ini. Pemendam yang agak hebat. Akak terima kasih sebab sayang kimy, jangan tinggalkan kimy akak. Kimy sayang akak sangat2. Maafkan kimy telah banyak kali melukai hati akak. Kimy gagal menjadi adik yang baik untuk akak. Saya doakan akak temu jodoh yang sesuai di Kedah seperti mama akak nak. Thanxx banyak2.


Insan yang seterusnya ialah kekasih hati aku, iaitu Amiera Binti Abdul Wahap. Seorang gadis yang comel serta manis orangnya. Seorang yang panas baran tapi mudah turun pabila dengan aku. Seorang yang pendengar yang baik tapi sentiasa terkelu selepas mendengar segala masalah aku. Seorang yang penyayang serta pencinta yang setia. Sifatnya sama dengan aku, suka berjenaka serta "slow" sedikit. :) jangan marah ya?? Otak yang bijak, sesuai menjadi pemimpin yang berwibawa. Adil dan toleransi menjalankan tanggungjawab sebagai seorang anak dan Ketua Pengawas. Pandai bercakap dikhalayak ramai serta mampu untuk cakap spontan depan2 orang. Tidak malu dan bangga pabila berdiri di atas pentas untuk bercakap. Agak manja serta lemah pabila dibelai. Sukakan keharmonian di dalam keluarga serta perhubungan. Seorang yang ego pada asalnya tapi selepas mengenali aku menjadi seorang yang "cair" tapi masih ada egonya kadang2. Otaknya matang serta mampu untuk memberi pendapat sama ada ia berkaitan agama mahupun sosial. Mulutnya yang suka bercakap dan kuat bercerita mampu menghiburkan hati semua orang. Ada daya penarik dari segi sifat dan cara komunikasi dengan orang lain. Pemendam perasaan dan tidak suka meluah saat itu tapi akan luah pabila tidak tahan menanggungnya lagi. Suka melukis karakter kartun dan aku amat menyukainya. Munculnya aku dalam kehidupan peribadinya sedikit sebanyak mengubah dirinya yang sosial menjadi yang lebih diam. Suka bergaul dengan lelaki sahaja kerana baginya perempuan tidak tulus dalam menjalinkan hubungan sahabat. Tidak memiliki kawan sejati dan sering mengadu dengan nasibnya berkaitan sahabat. Mengenali nya mengubah kehidupan aku menjadi yang lebih ceria kerana mulutnya sama dengan aku,kuat bercerita tapi masih kalah dengan aku. Hahahaha..Saat ini kami masih menjalinkan hubungan seperti biasa, dia amat menyintai aku. Tidak malu menunjukkan aku kepada khalayak ramai. Tidak suka simpan siapa BF dia sekarang. Tidak malu dapat BF yang hodoh serta sengal macam aku. Ayg, maafkan b sebab hal semalam antara b dengan pu3, b bukan ketepikan ayg tapi b taknak 100% menyusahkan ayg. Ayg insan yang amat baik, pendengar setia yang baik tapi kadang2 ayg tak dapat berkata apa2 kerana ayg takut salah cakap tentangnya. B berharap ayg yang terakhir dalam hidup hubby. Soal b dengan gadis2 lain sudah tidak ada apa2 lagi. Kami hanya kawan, kita serah pada Allah dalam menentukan segala hal untuk masa hadapan. B cuma nak yang terbaik dalam hidup kita. Maaf b gagal sekali lagi menjadi hubby yang ayg inginkan tapi b tak kan mengalah ya?? B syg ayg dan cinta ayg sesungguhnya. Seperti yang b pernah lafazkan dulu, aku mencintai kau kerana Dia bukan kerana nafsu semata2. Apa yang pernah berlaku dalam kehidupan ayg b tak pernah jadikan ia senjata untuk melepaskan ayg. Selagi b bernafas akan b jaga cinta kita hingga ke akhir hayat. Tapi andai kata kita gagal jangan salahkan diri ayg mahupun takdir kerana apa yang tertulis suratan takdir kita, kita tak boleh mengubahnya. Ada yang terbaik untuk kita. Tapi harapan b serta doa b sayang. Agar kita bersatu menjadi hubungan yang halal dan kita akan kembangkan hingga ke akhir hayat. Terima kasih kerana muncul dalam hidup b sayang, terima kasih kerana bahagiakan hubby. Terima kasih kerana masih teguh berdiri di belakang hubby seperti mereka2 yang lain, Tapi b yakin ayg akan tabah dalam menjalani liku2 kehidupan dalam menjalinkan hubungan dengan lelaki yang bernama MUHAMMAD HAKIMI ERDIEW BIN MUHAMMAD TARMIZI. B bukan baik, tapi b nak jadi yag terbaik, b bukan pencinta yang setia tapi b setia menanti ayg, b bukan hebat dalam bermain kata tapi b hebat dalam mengambil hati ayg. B terlalu banyak kekurangan tapi cinta b pada ayg tak mungkin akan berkurangan. Memang ada yang masih menanti b, tapi mereka juga memerlukan kebahagiaan, mereka belum jumpa insan2 tersebut, kelak mereka jumpa cinta mereka terhadap b akan luntur ayg tapi takkan hilang tapi hanya luntur, jadi jangan rasa tercabar dengan semua ini wahai sayangku. Percaya apabila kita tak tewas dalam menjaga cinta kita kemanisan seperti madu akn kita rasai kelak. B tak mahu kita rasa manisnya sekarang, kerana madu itu takkan kekal sayang. Cinta sejati perlu banyak pengorbanan serta liku2 kehidupan yang perlu di hadapi dalam mencari cinta yang abadi. Jika nak cari cinta itu, kita kena pandang ke hadapan begitu banyak onak duri kehidupan yang kita kena lalui, sekarang ayg rasa sakitnya. Kelak b pula akan rasa syg tapi janganlah kita gagal dan mengalah, kerana bila kita mengalah cinta itu takkan datang pada kita. Ingat Allah, ingatlah cinta kita, kerana cinta kita berlandaskan Dia syg, bukan kerana nafsu. Selam 7 tahun ini, b dan ayg akan dapat banyak cabaran kehidupan, Sabar ya sayang?? I love you the most sayang. Thnxx sebab menyayangi hubby dan menyintai hubby..


 Akhir kata dari kimy untuk korang semua, kimy tak pernah menyalahkan sesape dalam kehidupan kimy, malah kimy yang rasa membebankan kalian, pu3,ira,kakak n ayg terima kasih segala2nya.


Aku berdoa kita dapat ditemukan kelak. Amin.
Nukilan
+DR LOVE+

Wednesday, December 1, 2010

~Kenapa Aku DiPersalahkan???????!!!!~



Salam, aku di sini nak cerita sedikit tentang kisah kehidupan yang aku jalani saat ini. Peristiwa yang tak mungkin aku akan lupakan sampai bila-bila. Janji aku pada seseorang bahawa aku amat BERDENDAM dengan ahli keluarga aku sendiri. Benda ni berlaku tadi, baru kejap tadi, selepas aku selesai menjamu selera untuk malam ini. Before that, aku nak ceritakan sedikit soal kegembiraan yang tak lah berapa gembira bagi aku. Aku jalan dengan adik beradik aku yang lain except sial seorang tu, maaf jika aku mention nama sial tu agak kasar bunyi dia, sebab bagi aku panggilan macam tu amat sesuai untuk dirinya. Aku bukan tak suka nak jalan dengan saudara kandung aku sendiri, bila aku jalan dengan dorang, aku kena arah macam-macam dan berjalan tak boleh sorang-sorang. Kononnya takut ada pembuli,penjahat dan sebagainya. Come on man! I'm not 7 years old, but i'm already 18 years old! I can take care myself. Ke mana aku pergi asyik call saja, aku nak jalan beli barang aku tak angkat hp kena marah, kononnya aku pekak dan sebagainya. Suka marah aku depan khalayak ramai, malu aku dibuatnya. Kejadian tu berlaku macam ni, aku jalan dengan adik aku, dia temankan aku cari barang yang aku nak bagi pada seseorang. Lagi pula adik aku cari sapu tangan, dia bukan sorang-sorang pun tapi dia ada dengan aku. No one can hurt her if i always be her side. Aku seorang yang protective person. Aku tak suka orang dilukai kerana aku atau apa2 saja bila dengan aku. Then, abang aku asyik call adik dia kata cepat lah turun pergi makan, sedangkan aku dengan adik dah makan kat rumah before jalan. Bila kami dah sampai tu, dia tolak kami dengan cara yang lembut but still lagi nampak seperti kami dimarahi. Aku kena marah depan-depan foodcourt! Macam mana aku nak sorok muka aku masa tu, ramai tengok aku, aku buat slumber je lah, bila disuruh order makan, aku tak order pape pun, aku just order air horlics ping(ais) dan adik pula milo ping(ais). Dah tu, kami pergi lah tingkat 8 semula untuk main game, tapi before that aku ikut abang aku pergi solat dulu, dia ajak aku, aku pun pergi. Jika aku tak pergi ada yang kena sepak pula. Sesudah main game dorang pergi karoke,aku pula masih runsing tak jumpa kat mana kedai ada ukir nama dalam cincin. Tak senang duduk aku dan tak da mud aku nak jalan, Akhirnya aku dapat keluar senyap-senyap dari abang aku dan jumpa juga kedai tu selepas aku meseg kawan aku yang tempat aku kerja dulu, sebab dia perempuan mesti tahu kat mana. Dah tu, aku pun balik. Lupa nak bagitahu korang bahawa aku TONTON WAYANG RAPUNZEL! Kelakar tak orang macam aku tengok wayang tu, Tapi cerita dia best, rugi tak tengok. Even kartun tapi romantic dan sedih dan gembira. Hahahaha...dah lah tu cerita gembira, now tukar pada KESEDIHAN.
Sampai di rumah, aku terus call miera untuk mengatakan aku dah selamat sampai ke rumah. Dah habis call, aku keluar untuk makan malam, aku ambik nasi dan duduk di ruang tamu tengok tv dengan adik aku, dalam beberapa suap tu,aku nampak qimi adik kecil ku tengah main cermin besar kat ruang tamu, dia dapat capai sebab dia panjat sofa. Aku jerit lah kakak aku suruh tengok qimi, tapi aku panggil dia dengan hormat cuma sedikit kuat sebab dia masa tu tengah bergayut dalam fon dengan pakwe dia. Dia jawab dengan aku begitu kasar, mana tak sakit hati aku dah lah aku penat, baru balik dia tetiba angin dengan aku apa pasal??? Memang tanggungjawab dia kan!!!! Shit! Babi! Sial!! Aku tak tahu nak luah pada siapa tahu tak!! Takkan ada siapa nak dengar apa yang aku cuba nak cakap! Takda! Aku ni kan budak-budak bagi dorang, aku masih budak-budak yang masih minum susu ibu!! Aku kecil sangat ke? Apa salah aku? Aku jawab lah balik pada kakak aku dengan nada yang agak tinggi, then dia kata aku KURANG AJAR!!!!!! Aku balas lah balik, sebab aku dah lama nak luahkan semuanya. Tetiba uncle aku muncul dan kata kenapa ni? Pesal kurang ajar sangat ni?? Aku?? Aku??? Disalahkan! Sial! Aku diam lagi, tak menjawab once uncle aku mula membebel2 aku mula menjawab, tapi! Aku menjawab hanya nada perlahan yang hanya segelintir orang saja akan dengar masa tu, aku cuma cakap 'Bagus orang yang tak salah di salahkan, orang yang salah masih melakukan kesalahan, bagus family ni' Start situ dia membebel lagi sampai kata dia nak solat pun tak boleh, dia lari ke pondok dan solat di sana, mama aku muncul dan tanya pada aku perkara sebenar, aku berhenti makan sekejap, dan aku pandang mama, dan aku tunduk balik sambil menggeleng2 kan kepala aku sambil tersenyum sinis dan berkata 'Tak perlu la ma yen cakap pape nanti lain lagi pula jadinya,' dan mama pergi ke dapur, saat tu abang ada di sana, before aku masuk ke dapur aku dengar mama dok cakap something dengan abang dan aku dengar abang kata 'Dia menjawab lah??' Aku terus meluru masuk dan cuci pinggan aku, tetiba abang bersuara keras tanya pada aku, 'Kau menjawab ke tadi??' aku diam dan dia bertanya dengan suara yang agak keras dan aku menjawab 'Tak' dan aku toleh nak pergi ke arah ruang tamu, abang tanya lagi, dan aku jawab 'Aku menjawab sikit je' dan aku cerita semula pada dia apa telah terjadi. Abang marah pada aku kerana menjawab tapi dia tak jawab tentang kakak sikit pun, ya maybe sebab ada achik masa tu kat dapur, dan aku meluru ke depan dengan perasaan yang agak sakit dan marah! Aku sedikit membebel sebab aku tak sokong aku kena marah macam tu, dan abang aku tak puas hati pada aku, dia meluru masuk bilik terkam aku dan cengkam muka aku dengan kuat dan suruh aku pandang dia, aku tak tahan lama2 air mata aku mengalir, aku nangis bukan sebab aku nak kata aku lemah pada dia, tapi aku sedih kenapa aku dipersalahkan 100%???Dia hanya kata pada aku, SABAR! SABAR! SABAR! Ya! Aku sabar dan dah cukup sabar, tapi sampai bila??Tahap kesabaran orang ada hadnya, Tapi sesuatu tu tak kan berhasil dengan hanya DOA kalau kita tak berusaha dengan tangan untuk mengubah nya! Kenapa perlu diam?? Kenapa?? Kenapa adik2 lain jadi mangsa atas apa yang berlaku selama SETAHUN LEBIH NI!!!!!!! IS NOT FAIR!!!!!!!! Cukup! Hakimi tak boleh tahan lagi dengan family macam ni, ya aku akui kesalahan aku kerana menjawab! Tapi aku just cakap benda yang betul! Tuhan takkan bagi kita dosa kalau kita berani tegakkan KEBENARAN!!!!!ORANG TUA TAK SEMESTINYA 100% TEPAT! MAYBE CUMA 100% BETUL! BUT BUKAN TEPAT! Abang kata tetap jangan menjawab! Sabar saja! Oh please! Aku ada hati dan perasaan, kalau korang jadi aku, korang bukan nya kaki jalan tapi tadi korang keluar pukul 12 tengah hari balik before maghrib di panggilnya MELALAK!! Yang kakak korang dari 7 pagi keluar kerja balik dekat 11 malam dan apa namanya tu teman2!!! Tu kena panggil apa sial!! Jalan2 ek?? Dan aku pula kena panggil melalak! Aku melalak dengan adik beradik, aku tak melalak dengan betina ntah pape okey!!!!!!!!! Aku ada awek, tapi aku tak kan pernah jumpa awek aku selama aku masih belajar!!!!!!!!! Dan dia berada jauh dari aku, kenapa aku cari gf jauh! sebab pe nak tau?? sebab, aku nak jaga hati family aku, aku tak nak berlaku apa2 lagi. Aku tahu korang takkan pernah paham, dan mungkin bila baca post ni, aku yang salah korang anggap, aku tak kesah, janji aku dah luah, cuma segelintir orang je akan paham pe keadaan yang berlaku pada aku, 




Kakak, Ayg, Ira dan Puteri!! Korang tahu cerita sebenar kan, nak tahu tak aku sekarang sering dilanda masalah keluarga, aku sedih, korang takda disisi aku, aku tak sanggup susahkan korang, aku cuma nak bagitahu saat aku tengah update blog ni, airmata aku menitis, tak henti2, kenapa nasib aku macam ni? Aku dah cuba untuk ubah, tapi family aku membataskan untuk aku lakukan semua tu, tadi mama cakap jangan mengadu pada kawan2 tentang masalah keluarga, cerita pada family, nak cerita macam mana?? Kalau family tak paham aku, aku tahu tak semua kawan mampu tolong, sebab akhirnya kita akan cari family, cukup lah mereka dapat dengar aku, dan paham situasi aku, sebab mereka tak berada dengan aku saat tu, bagi mereka paham. Oh god! Niat aku untuk tak balik sabah lagi, semakin menebal, aku harap aku akan laksanakan impian aku tu! Cuma satu aku nak bagitahu korang, mungkin muka aku nampak selekah, tapi hati aku cuma segelintir orang je tahu, ye aku tak pernah perfect, dan takda siapa sempurna, kenapa family aku malu nak berdepan dengan khalayak ramai? Kenapa seakan2 tak malu pada Allah, nampak sangat mereka tak yakin kewujudan Allah, kalau malu pada Dia, kenapa tak pernah takut berdepan masalah, kenapa anak berumur 18 tahun macam aku mampu fikir macam ni, ya maybe dorang lagi memikirkan, kenapa takda tindakan, nak benda tu berulang sekali lagi ke? Puteri selalu cakap jangan benda tu berulang lagi sudah, aku malu dia cakap macam tu, aku malu tahu tak..dan aku juga takut,




Banyak yang aku nak perkatakan saat ini, tapi aku tak terdaya, sebab aku rasa sakit hati teramat sangat, cuma satu aku nak kata, AKU AMAT2 BERDENDAM DENGAN SAUDARA KANDUNG AKU SENDIRI!!!!!!!!!


NUKILAN
+DR LOVE+




P/S: BILA AKU DAH KATA AKU DENDAM, AKU AKAN DATANG BALIK DAN TUNJUKKAN PADA MEREKA YANG AKU SEBENARNYA BOLEH MENGUBAH NASIB KELUARGA AKU EVEN AKU BERUMUR 18 TAHUN! MAMA, YEN NAK TERBAIK BUAT KITA MA, YEN MINTA MAAF KALAU YEN TAK BALIK JENGUK MAMA LAGI LEPAS NI, MAAFKAN YEN...BAGI YEN MASA 7 TAHUN DARI SEKARANG, I WILL SHOW YOU MA, YEN ANAK YANG BERGUNA MA, SANGAT2 BERGUNA MA, DORANG BERTIGA BELUM TENTU BOLEH JAGA MAMA, JANGAN RISAU MA, YEN AKAN CARI TEMPAT YANG SESUAI BUAT KITA, TAPI MA, ANDAI KATA YEN PERGI DULU SEBELUM MAMA, MAAFKAN YEN, YEN TAK MAMPU JAGA MAMA, TAPI YEN YAKIN ADA ORANG YANG MAMPU JAGA MAMA KELAK, I LOVE YOU MAMA. 




aku sayang family aku, tapi aku lebih sayang diri aku sendiri, aku kena ubah nasib aku dulu, baru aku mampu ubah mereka, bila aku ada duit sendiri baru aku mampu tunjukkan pada mereka!




=HAKIMI=

Tuesday, November 30, 2010

ku ingin kamu (New Version)- Romance (with Lyric)


Lagu ni best juga, sebab ia amat jiwang dan lirik2 amat bermakna, sila lah tengok ye..hehe

puaskah - waliband



Lagu ni aku suka sangat2 tahu tak, tenang hati aku bila dengar lagu ni, sila lah dengar ye?? have fun!!

~someone give it to me~


Just a Dream Lyrics by Nelly

I was thinkin about her
i’m thinkin about me
i’m thinkin about us
where we gunna be
open my eyes…
and it was only just a dream
So i travel back down that road
wish you come back
no one knows
and i realize, it was only just a dream
i was at the top
now its like i’m in the basement
number 1 spot
now shes finding a replacement
i swear now i cant take it
knowing somebodys got my baby
now you wait around, baby i cant think
i should put it down, shoulda got that ring
cuz i can still feel it in the air
see your pretty face
run my fingers through her hair
my love
my life
my shorty
my wife
she left me, i’m tight
cuz i knew that it just aint right
i was thinkin about her
i’m thinkin about me
i’m thinkin about us
where we gunna be
open my eyes…
and it was only just a dream
so i travel back down that road
wish you come back
no one knows
and i realize, it was only just a dream
and i be ridin
and i swear i see your face and every time
i try to get my usher on but i cant let it burn
and i just hope that she notice she the only one i yearn for
no more sooner will i learn
didn’t give her all my love
i guess now i got my payback
now i’m in the club thinking all about my baby
hey
she was so easy to love
but wait, i guess taht love wasnt enough
i’m goin through it every time that i’m alone
now i’m wishing she would just pick up the phone
but she made a decision that she wanted to move on
cuz i was wrong
i was thinkin about her
i’m thinkin about me
i’m thinkin about us
where we gunna be
open my eyes…
and it was only just a dream
so i travel back down that road
wish you come back
no one knows
and i realize, it was only just a dream
if you ever loved somebody put your hands up x2
and now theyre gone and you wish you could give them everything (x2)
i was thinkin about her
i’m thinkin about me
i’m thinkin about us
where we gunna be
open my eyes…
and it was only just a dream
so i travel back down that road
wish you come back
no one knows
and i realize, it was only just a dream
..fade…

~CERITA KU BUKAN CERITA MU~

Hari ni aku nak cerita sedikit tentang majlis kenduri di rumah aku tu, banyak kejadian yang memalukan terjadi, tapi before that aku nak cakap, dah lama aku tak update blog kan? Hahahaha, maaflah asyik busy memanjang dan takde masa untuk aku nak update blog aku ni, kali ni aku akan update sebanyak yang mungkin story-story yang banyak dah aku tinggalkan. Pada 27/11/2010 kat rumah aku ada kenduri tahlil untuk arwah nenek aku. Banyak adegan-adegan yang melucukan telah terjadi, antaranya air basuh tangan tumpah depan-depan tetamu,hukhuk, aku tak sengaja sebenarnya. Malas nak cerita panjang nanti ada pula pembaca blog aku ni ketawa bila aku cerita secara details nya. Beberapa hari yang aku banyak tinggalkan ni, aku alhamdulillah sihat walafiat di samping keluarga tercinta. Kami sekeluarga telah bercadang akan bercuti ke Kundasang! Yahoo!! 1 more time cuti-cuti Malaysia is coming, ni di sebabkan kami nak bawa keluarga dari kL untuk bercuti-cuti di Kundasang mengambil angin yang sederhana sejuk. Wah! tak sabar rasanya untuk pergi ke sana. Aku nak tenangkan hati yang tengah bergelora ini.

Maybe malam ni, aku akan pergi driving range, dah lama tak pukul bola golf, dah lama aku tak practice, agak-agaknya mesti pukulan aku dah hancus! Malu macam tu, hehe maklumlah aku kat kL siapa lah nak bawa aku pergi main golf kan? Kawan-kawan aku bukan minat pun, kereta pula takde lagipun tempat pun aku tak tahu, lagipun aku busy dengan study saja, mulai saat ni aku nak belajar betul-betul, sebab aku nak laksanakan impian aku. Apa impian aku? Hehe, adalah cuma certain people saja yang tahu apa plan aku dalam jangka masa panjang ni, bagi aku masa 7 tahun dari sekarang. Insya-Allah dengan bantuan Allah S.W.T yang selalu ada di sisi aku, aku akan pastikan impian aku tu tercapai. Sebenarnya aku ada masalah peribadi sedikit lah, tak boleh lah kan nak show off kat sini, cukuplah aku cakap aku ada sedikit masalah peribadi yang aku sendiri harus selesaikan. Aku sebagai seorang lelaki, aku yang kena mulakan dulu UNTUK BERDAMAI. Aku bukan nak cari musuh, aku nak cari teman. Aku perlukan teman yang boleh dengar segala masalah aku sama ada yang zahir mahupun sensitif, pada aku nak cari teman memang senang, tapi nak cari teman yang betul-betul memahami kita memang susah, that's why lah aku nak kena hati-hati dalam mencari teman, pengajaran dulu telah banyak mengajar aku. Malahan ia membakar semangat aku untuk terus maju ke hadapan, aku cuma sedih sebab beberapa orang yang aku sayang selama ni sakit dan terluka kerana aku, aku nak betulkan semuanya. Aku tak mahu bermusuh, aku tak suka kan permusuhan. Macam tu jugalah antara aku dan sahabat aku Syahirah dan begitu juga teman baru ku Puteri, i hope she will okay. Banyak telah terjadi dalam hidup dia selama beberapa hari sahaja, dan aku harap sedikit nasihat aku untuk dia berguna. Aku cuma tak mahu dia rasa sakit lagi, aku bukan kejam orangnya, maybe nampak aku seorang yang pendendam. Jujur aku katakan aku jenis yang pendendam, tapi buat apa kita nak balas balik setelah apa yang terjadi kan? Eh! aku merapu apa ni wahai sahabat2 ku???

Cerita si dia? Ha, kami berdua alhamdulillah so far so good. Dia kata dia sanggup tunggu aku untuk 6 tahun dari sekarang. Percaya atau tidak kalian semua kami tak kan berjumpa selama 6 tahun ini. Kerana kami masing2 nak focus pada pengajian kami. Ya, orang kata banyak dugaan yang kena tempuh ni, yelah dah lah jauh, banyak lagi orang yang baik,kacak,kaya,pandai dari aku kat sana yang dekat dengan dia. Tapi dia pegang pada pepatah dia. Jika kita pergi ke sebuah padang di mana banyak bunga yang hidup di sana. Bila kita berjalan di sekitarnya memang banyak bunga-bunga yang cantik. Bila dia diarahkan untuk mencari bunga yang paling cantik di padang tu, dia tak kan dapat bagi jawapan nya kerana semua bunga-bunga itu banyak yang cantik, tapi dia kata pada aku, jika kita dah jumpa bunga yang cantik dan kita dah petik dia, maknanya kita tak boleh buang dia begitu sahaja pabila kita kena suruh maju ke hadapan dan terjumpa bunga lagi cantik dari yang ada ditangan nya. Jangan lah sesekali kita petik lagi bunga yang baru kerana bunga yang baru belum tentu sama hebatnya dengan bunga yang dia petik. Makna nya di sini. Rupa paras, pangkat, harta, dan semuanya belum tentu menjamin kebahagiaan seseorang, kerana perkara2 yang aku sebut tadi bukan dapat bagi kita 100% kebahagiaan, lain orang lain citarasanya. Mungkin pada si dia aku begitu cukup sempurna untuk dia, tapi pada orang lain mungkin tidak. Aku tidak lah sehebat lelaki-lelaki yang banyak di luar sana. Aku seorang insan yang memerlukan kasih dan sayang yang tulus dari seorang insan yang bernama PEREMPUAN. Mungkin sesetengah yang mengenali aku baru boleh describe diri aku ni macam mana. Alhamdulillah selama aku berkenalan dengan mana-mana perempuan, semua bagi layanan yang positif terhadap aku, lembut dan tidak mengasari aku. Cerita si dia ni, nak cerita memang panjang kut, sebab banyak yang dia dah buat untuk aku agar aku nampak kesetiaan dia. Aku cuma harap orang lain dapat menerima dia seperti mana anda semua dapat terima saya. AKU DI SINI BUKAN CARI PEREMPUAN TAPI AKU DI SINI CARI CINTA. Ehem3, awat jiwang sangat aku ni, hehehe, jangan marah.




Macam aku pula, aku suka gunakan pepatah ni bagi menunjukkan sesuatu, maksud aku di sini, aku suka beri perumpamaan sesuatu objek dengan manusia. Yelah seperti air sungai yang sentiasa mengalir, begitulah manusia. Kita dapat sentuh air tu cuma sekali, kita tak mungkin dapat jumpa air yang sama sekali lagi, mungkin dapat tapi mungkin tak sama seperti kali pertama kita sentuh. Macam tu lah juga hati manusia, bila kita dah sentuh dia, kita kena jaga dia, jangan sia2 kan dia. Kelak kita yang akan rugi, mungkin air sungai tu tak sejernih yang kita inginkan tapi cuma dia sahaja yang dapat berikan kita kebahagiaan, yelah air yang jernih semua nak, air keruh siapalah yang nak, yang keruh lagi better dari yang jernih, sebab 1 day dia yang akan berjasa pada kita. Macam tulah yang aku selalu gunakan dalam hidup aku selama hayat aku ini. Aku akui dulu aku banyak melakukan kesalahan tapi aku sering cari cara untuk berubah yang lebih better dari sebelumnya, janganlah menyalahkan Amiera 100%, jangan kah kata dia seperti tarik aku semahunya dari anda semua, soal diam itu hanya aku dan dia sahaja yang mengetahui. Eh, tak lupa juga dengan Allah, kami sahaja yang tahu, soal peribadi kami, tak perlu lah kan kami nak show off, alhamdulillah kami bahagia, kami sihat. Kami pun jarang untuk 24 jam bersama, kadang-kadang tu aku sering tidur awal lah sekarang ni, tinggal dia sorang-sorang, kesian dia. Soal perasaan ni aku tak nak ulas panjang lebar, cukup sekadar korang tahu aku dengan Amiera baik-baik saja dan masih bersama. Tolong doakan kebahagiaan kami ya. Lagi pula, kami tentukan pada yang Maha Esa sahaja, kami cuma mampu merancang, kami tak tolak andai satu hari nanti, kami terpaksa berpisah, mungkin tiada jodoh antara kami, tapi kalau lah boleh, kami nak hidup bersama selamanya. Aku tak nak memilih lagi, aku tak nak yang baik atau apa, cukup sekadar dia menyayangi aku dan hargai aku. Paling penting, dapat terima segala kelemahan aku dan family aku. Aku takut dia tak dapat terima, tapi dia kata 'I DO MY DEAR' okey lah macam tu, hope dia tahan dengan aku dengan segala masalah keluarga yang melanda dalam family aku ni.

Kakak?? Ye penting untuk aku meluahkan sesuatu tentang kakak angkat kesayangan ku, kak taiyibah, kenapa akak buat saya macam ini, maksud saya kenapa nak putuskan silaturrahim antara kita wahai kakak ku??? Apa lagi salah yang kimy telah lakukan pada akak? Saya selalu nak jadi adik yang terbaik dalam hidup akak, saya tak pernah langgar cakap akak, maksud saya bukan lah tak pernah langgar cakap kakak, tapi so far saya  kut kan cakap akak??

Aku baru pulang dari bangunan depan, haha beli laptop sleeve..hehe..harga asal RM17.90 dia bagi kurang dengan aku RM15 je, pada mulanya minta RM10 dia kata tak boleh, eleh cina kedekut, hahahaha, tak pela sekali sekala buat amal sikit, hahahaha, tak boleh blah lah, sebab dia corak bunga hitam, hahaha..rasa lawak pun ada. 

okeylah teman2 sampai di sini dulu saya update blog, sebab lepas ni saya nak main game

p/s : when i start to loving you, i will say is everyday,every hour, every minute and every second. so, i just wanna say I LOVE YOU SO MUCH!     

Friday, November 26, 2010

+My Dream+

MY WISH



Salam, kali ni aku nak cerita tentang kereta idaman aku! Tengok gambar di atas ni, ni adalah BMW 5 SERIES 2011 hehe, cantik kan dalam dia? Aku suka kereta BMW,dan aku akan pastikan bila aku dah dewasa kelak aku akan dapatkan ia! Aku juga suka pada kereta2 sport but tak sangat lah addict, aku suka pintu kereta macam sayap, hahaha. Selesa kereta macam ni, sebab nampak elegan and also nampak macho bila lelaki bawa kereta ni, Sure lah semua awek tengok bila kau keluar dari kereta, tapi dorang cuma lihat kereta kau je lah, bukan diri kau, hahaha nice kan?? Kapan kah kau akan ku miliki sayang??Aku tak sabar nak jadikan kau isteri ku wahai sayang!hahaha, okay lah itu sahaja dulu..hahaha

Nukilan
+DR LOVE+


+My HobBy+

THIS IS MINE!





Ni lah gitar yang selalu aku main kat rumah, huhuhu, gitar kapok saje yang mmpu, haha..lead belum lagi lah, aku sebenarnya bukan berminat nak main gitar, aku sebenarnye minat main biola, ermmm dats my favourite lol..gitar ni adalah alat muzik yang prtama aku pernah beli guna duit aku sendiri, aku beli gitar ni masa aku berumur 13 TAHUN!! can you all imagine that? still look new ryte??yes, cuz aku memang sangat2 suka menjaga harta benda yang aku beli dan orang bagi pada aku, haha..ni adalah hasil duit raya aku, gitar ni aku beli kat kL, aku berjinak2 dalam music ni masa kecik lagi pun,sampai lah sekarang, gitar ni beli kat kL sebab collect duit raya kat kL lagi banyak sebab ramai saudara mara kat sana, haha. gitar ni juga lah yang banyak membantu aku, aku pandai main gitar since i was 12 years old, yes im still remember that moment,my bro like to play guitar, so that my mom bought for him, and start from that, i always saw my brother to play his guitar. aik??asl TERSPEAKING ni???hahaha, sejak tu aku mula pegang gitar dia dan tanya dia, ajar lah aku mainn gitar, but unfortunately he told me that i must to practice alone, huhuhu...dia tak nak ajar aku, dia just bagi aku buku kod dan buku lagu, so start from that lah aku main gitar , the first song that i played is DISANA MENANTI DISINI MENUNGGU. Aku hanya boleh bermain gitar dengan tengok buku-buku kod sahaja, aku tidak boleh untuk bermain dengan hanya mendengar music, itu adalah salah satu kelemahan aku. Aku bawa gitar ni balik ke Sabah, sejak tu, aku rajin bawa gitar aku pergi ke sekolah, sekarang aku okey lah main, boleh lah tahan. Hahaha, suka mendendang kan lagu dengan gitar ni kat my wifey AMIERA ABDUL WAHAP.
p/s : tanpa,cintamu aku resah, tanpa, kasihmu aku hampa tanpa, dirimu aku, mati...
for someone that i love, i just wanna tell you about my feelings, i just can show it from this lyric and others lyric, i really love you full of my soul darling. Keep it in your heart. Psssttt!! I LOVE YOU SO MUCH!

TMN TELUK VILLA

Gambar di atas pula adalah Taman Teluk Villa di mana tempat ni adalah salah satu tempat aku melepak dengan kawan2 sekolah aku ataupun kawan2 sekitar rumah aku. Macam mana? Cantik tak tempat ni? Not bad lah, tempat ni aku selalu pergi petang2 dan aku pernah mandi kat tempat ni, seronok kat sini, rumah aku berdekatan dengan laut. Ni kira salah satu gambar yang ada lah, ada banyak lagi cuma tak letak semua lah, Tempat aku selalu pergi bila aku selalu stress tahap gaban, bila ada angin dari laut tiup kat badan2 aku ni, lega sikit hati ni, dengar bunyi ombak lagi, menghempas batu, uipss! ayat puitis, hehe....

Wednesday, November 24, 2010

Baby Sister or Servant??????

Salam, ha, post kali ni amat mngelirukan aku lah weyh, aku ni baby sister atau servant kat rumah ni??hahaha...skg ni kat uma aku tunggang langgang ni, bz ngn tugas msing2 tp aku amek ksempatan utk on9 jap, nak update blog aku ni, 27/11 nnty uma ak bz lg, ada knduri arwah nenek ak lah, hehe..so sesape nak bntu kami kemas uma?sila lah tgglkn kesan anda d blog sy, hahaha..saat ni aku bosan + stress + dan so on..huk3.. :)

Wahai shbt2 ku, awek aku amiera dah update blog dia, blog dia makin bru oww,,MAJU uda dia..hahaha...tgklah sape suami trcinta dia kan??hahaha, kalau x hubby dia, mn dia tau tu, dia kan mls nk cri2 ni, dia tau cuma ikut bontot aku je,, haha..hr ni kami pkai spender warna sama..haha..perlu ke bgtau??xdelah sesape yg prcaya tu mmg bongok lah..xdelah aku gurau2 je, suka aty ak lah kn nk taip pe pun, ni blog ak, suka aty ak lah kn?? sesape ada mslh nan post aku, sila lah OUT FROM MY PAGE..ermmm

Sebentar lg, ak kna cuci toilet bilik my mama, Tuan Rumah kt sini,hahaha kami ni kn bibik2 kt uma ni, hahaha...aduh, sakitnye..ermmm..tp mama dah jnji akn bg upah, hehe..suka2 dah lah ak tgh kering ni, xde duit, sedih, nk jln pun xde wit, nk isi minyak pun xde wit..huhuhuhu..ingat nk keje,tp...ntah lah mcm mls lak..haha..ley x kau ckp mcm tu? Alhamdulillah, pu3 da x ggu aku lg, dia da ada khidupan dia, n ak da lma xmsg dia since ak blk sbh ritu, ak brjaya utk tahan diri aku, sbb aku ada AMIERA..ermmm jika dia xde pun ak x kn msg pu3 da, ak da ley lupakan dia,,,amin.

Nukilan
+DR LOVE+  

 

Monday, November 22, 2010

~LiFe iS noT eaSy~


SaLam,,
Yap, life is not easy lah kwn, sejak aku blk sini, aku stress je,xpnh lah x stress waa, pg2 aku dh bgn kna suh cuci kain,sidai kain,angkat kain aku aduh penat aku tau arkk,aku x kesah gak sbnrnye sbb kan ley lah aku belajar tugas WANITA..hahaha....untung lah sape dpt SUAMI MACAM HAKIMI ni lah,msty ada yg nk muntah baca ni, hahaha lantak lah kan, janji aku puas!puas!huk3, Pg td aku gdh nan sum1, huhuhu, n prgduhan tu pjg jga lah, tp at last, okey blk, aku juga mngalah lah beb, aku men gitar nyanyi lgu utk dia, fuh romantik x? mstylah romantik kan?Tp mmg lah today ni nsib aku bgitu mlg, sgt2...hahahahahah...huk3...ntah lah nak update pe ni, hahahaha...sbb tgh borak ngn sum1 ni, nnty lah aku continue mlm2,sejuk sikit,huhuu,,sejuk ada makna, okeylah tata

Nukilan
+DR LOVE+

Sunday, November 21, 2010

CINDERELLA VERSI LELAKI?????

Salam pembuka bicara...
nampak pelik kan post aku kali ni, pe maksud cinderella versi lelaki?? Ni lah yang aku nak cite ni, sbnrnye smlm aku gdh dgn kakak aku ni, x tau lah nape lah dia kali ni sgt2 cri psl nan aku, sbnrnye gdh psl lampu dlm bilik je..bilik yg dia tidur tu bilik aku. Begini cerita dia, aku ni kan adik yang baik, kakak aku dua orang tu memang x boleh berngam, so aku pn gadaikan bilik aku, untuk mereka gunakan, tidur seorang2 achik aku lak guna bilik lain, dan mama aku guna bilik dia lah..so dijadikan crita aku tdur ruang tamu lah kan? Tapi smlm sharian aku duk trperap dalam blik, x ganggu org pun, tp ak xtau nape drg yg kat uma ni ada je x puas aty nan aku ni, mentang2 aku je sorg laki kat uma, dah lah aku jenis lembut je,bukan lembut mcm mn, maksud aku hati aku ni lembut..so kakak aku ni pun nak tido lah knonnye, tp xtau nape smlm dia x puas aty nan aku, dia ttp gila, dah lama kot aku tumbuk. Aku pun gi dapur, sampai ksume lampu, gelap gelita lah..dah lah masa tu aku tgh update blog, x jd trus aku update smlm, aku psg lmpu..dia g jerit aku, mula lah saat2 pergaduhan kami. Dia slama ni tdur psg lmpu tdur pn, aku buka lmpu tdur bkn lampu besar! Dahlah jenis aku ni pns baran, adalah sumthing words aku yg maybe wat dia terasa hati, aku keluar dari bilik setelah mama aku masuk bilik dan bertanyakan kejadian sebenar, mama aku sruh bw laptop aku keluar on9 kat luar, perghh! Naik gila angin aku, tahap cipan lah..aku keluar dr bilik mundar mandir tgh thn skit hati dan baran aku, aku rasa mrh giler2 lah...rasa nak tumbuk je kakak aku tu, kalau aku at dapur aku tumbuk pintu dapur aku, nasib x pecah,rasa2 tgn aku kut pecah semalam. Hahahahaha...
Lepas tu, mrh pnya mrh..aku dial num sum1 yg ley tenangkan aty aku masa tu.Tp kjp je, sbb aku xde kdit. Dia call lah rumah aku, cuba tenang kan aku, tapi aku hampir gdh gak nan dia...pendek cite lah, smlm punya cite mcm tu lah..hahaha, eh lupa nak bgtau, aku masuk bilik aku blk, aku dgr kakak aku call abg aku kot, mengadu lah nngs2..alih2 sume mcm slh kn aku..sakit hati aku! Kakak aku pun keluar dr bilik nak cuci muka lah konon, padahal bajet nak tunjuk kat mama aku, mama aku masuk bilik trus mrh2 aku kata pe aku dah wt pd kakak..aku xwt pape pun, aku pn nk nngs mula2 kt dpur, Tapi aku lelaki, aku tahan air mata aku, tapi bila mama aku ckp mcm tu n keluarkan dr mulut dia satu prkataan yg pling aku xsuka dgr..ayat tu biarlah aku je tau pe..dan mlm tu aku tidur lah di bilik aku tu, kakak ak tdo blik mama aku...


Esok paginye, hari ni lah..pagi td, mama aku ketuk2 pintu bilik aku suruh bgn, kemas pe yg ptut, sbb servant aku xde kat umah. Dia balik cuti, aku dgr2 dia bakal diberhentikan! ERmmm mmg padan lah kut 24 jam bergayut mengalahkan Anak Tuan Rumah, hehe..xslh dia nak gyut, Tapi ni asl cuci baju,cuci pinggan 24 jam bf dia call,3G ermmmm ntah lah.mls gak aku nk sibuk hal dia..lantak dia lah kan..hehehe..Okey2, smbung cite td, aku bgn lah..wlupun mata ni sakit gak. sbb smlm x dpt tidur,paksa gak bgn sbb mama aku perli aku 'semalaman on9 kan, bgn3!!ingat kat uma ni aku kuli korg' aku pun bgn lah...p ambil towel n mandi, selesai mandi, aku g lah dapur memandangkan mama aku pnggl..suruh telungkup pinggan mangkuk,cuci pinggan mangkuk,cuci baju yang berlambak,sidai kain,Tapi yg x ptut sgala pakaian dalaman drg aku cuci!!pergh! sedih aku, dorang duk depan tgk DVD KOREA..aku plak kat dapur tunggang langgang sorg2 cuci semua, sidai semua, siap dlm pukul 9lbh gak kot, aku tarik cadar bilik aku,aku basuh sekali...ermmm aku bukan suka pkai cdr tilam aku..dah tu,,dah siap mama suh aku duk depan, aku x duk depan, Ak sprti makan hati gak. Knp ank laki wt keje ank2 ppuan? Mama tgk je aku, aku mkn pun x..aku msuk blik aku buka laptop, aku update sgala software lappy aku,scan n mcm2 lah aku wt, bukan on9 pun. Ak kan suka pd bnda2 alah mcm ni, smpai aku trtdo kepenatan, aku bring kat lantai bilik aku.Ak siap ley mngigau smpai adk sedara aku tgur. Dia kata ak mnjerit, hahaaha..aku x tau aku mmpi pe weyh..hehehe..bgn2 je sakit kepala, niat hati nak buang air, jd keluar la dr bilik, mama aku suh angkt kain. Sedihnye btol2 aku ni mcm CINDERELLA VERSI LELAKI mcm ank tiri je aku ni.Tp angkt kain aku x wt. aik??ni dah melampau, xkan gara2 smlm aku kna hukum mcm ni skali. Ak x kacau org pun, drg nk tgk Tv,nk bwa kete nk tgk pe,, ak x kcu pun..aku just wt keje aku sndri, aku bkn x nk men laptop kt ruang tamu, tp phm2 lah aku ada adk kcil.dia tu suka sgt kcu aku, aku ni dah la pns brn, better aku men dlm bilik kan..dahlah kakak aku yg seekor tu brgyut dr pg- skg ni ha! x pns ke tlinga dia???aduhai..

So, tulah cite aku utk hr ini, sedih x??ermm bg aku, aku sdih,,aku seakan2 d anak tirikan kat rumah ni. Bak kata aku td like a CINDERELL MAN
 

So, tu jelah, lain kali aku update lg cite2 yg menarik dan sedih dan mcm2 lah..tata all..terima kasih luangkan masa anda untuk baca post aku yg x seberapa ini..lg stu x tau lah sape slh n betul???hehehe... :)
BERMULAH KEHIDUPAN KU DI RUMAH SEBAGAI CINDERELLA MAN!!!!!TIDAK!!!!!!
nukilan
+DR LOVE+